Άγχος: Τι προσπαθεί να μου πει το σώμα μου;

Ως αγωνιώδης διαταραχή ορίζεται ένας αβάσιμος φόβος, ή αν πράγματι υπάρχει κάποια αιτία, θα είναι τόσο μικρή ώστε θα προκαλούσε ελάχιστη ή καμία αντίδραση σε ένα φυσιολογικό άτομο. Σας κάνει να υποχωρείτε μπροστά από υποθετικά εμπόδια στη ζωή σας. Δεν επιθυμείτε πλέον να ασχολείστε με τον καθημερινό αγώνα επειδή τα εμπόδια σας κατακλύζουν και χάνετε την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και στην ικανότητά σας ότι θα τα υπερνικήσετε.
Η αγωνία είναι αβάσιμος φόβος. Το άτομο που υποφέρει από αγωνία, ζει σε μια οδυνηρή κατάσταση αναμονής κάποιου άγνωστου απρόβλεπτου κινδύνου.

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ
Η αγωνία μας εμποδίζει να ζούμε το παρόν με πληρότητα. Επηρεαζόμενοι από τις ανησυχίες μας για γεγονότα και εμπειρίες που, συνέβησαν στο παρελθόν, είτε σε εμάς είτε στους άλλους, ανησυχούμε για το μέλλον. Η γόνιμη φαντασία μας μας συντροφεύει διαρκώς. Μας ωθεί να φανταζόμαστε απίθανα μέλλοντα να συμβούν και με άγρυπνο μάτι περιμένουμε να δούμε σημάδια που θα μας επιβεβαιώνουν ότι ανησυχούμε δικαιολογημένα.
[post_ad]
ΝΟΗΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ
Ενόσω νιώθετε την αγωνία να στεριώνει μέσα σας, θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε πως η φαντασία σας (η οποία σας έχει υποχείριό της) σας εμποδίζει να απολαύσετε τις στιγμές του παρόντος. θα πρέπει να πιστέψετε ότι δεν είναι ανάγκη να αποδείξετε τίποτα. Μάθετε να εμπιστεύεστε τη διαίσθησή σας και τους άλλους.(Lise Bourbeau,''Αγάπησε τον εαυτό σου'').

Ιωάννα Κωνσταντινίδου
Ψυχοθεραπεύτρια-Σύμβουλος ψυχικής υγείας
healingeffect.gr
Άγχος: Τι προσπαθεί να μου πει το σώμα μου; Reviewed by Joannas spot on 12:13 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Healing Effect © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.